Thursday, August 16, 2018

Viies päev 


Hommik algas kell 10 hommikusöögiga. Esimene tantsuproov oli kell 11. Vastandiks eilsele mõnusale jahedale ilmale oli täna õues lausa saun. Peale pooletunnist proovi tilkusime kõik higist. Lõunasöök oli meil täna eriti varajasel ajal - kell 1, sest meil oli vaja bussiga teise linna esinema minna. Rühma tuju oli terve hommikupoolik kergelt kehvavõitu. See oli tingitud väsimusest ja liigsest kuumusest. Õnneks on meil reisil kaasas Leesikate päikesekiir - Miia Maris, kes sellist olekut ei talu. Teel lõunasöögile otsustas ta kõlarist mängima panna ABBA ning mõne hetkega oli kõigil tuju laes, tantsiti ja lauldi. Nakatasime teel söögikohta ka mõned möödakõndijad. Muusika võttis meie üle võimust ning ületasime kogemata vales kohas teed. Samal hetkel sõitis mööda politsei. Kartsime, et saame trahvi, kuid politsei lasi vaid korra signaali ja sõitis edasi. Kell 14.30 alustasime sõitu Szigetzentmiklósse (ma ei toksinud siia suvalist tähekombinatsiooni, see on tõesti linna nimi). Alustuseks toimus meil põhjalik lavaproov, sest siin leidis aset meie esimene pikem esinemine.
 
Enne esinemist käisime kohalikele lastele Eesti tantse õpetamas ning nendega tantsimas. Oli aeg kontserdiks. Peale meie, esinesid veel Küpros, Prantsusmaa, Panama ja Tahiti. Esinemine läks hästi ning meile elati kaasa.

Olen varemgi öelnud, et peale proovi või esinemist on meie riided higist tilkunud, kuid nii märgi riideid peale esinemist pole mina veel näinud - ka aluspesu oli kõigil läbimärg. Kui riided olid vahetatud saime nautida teiste riikide esinemisi. Prantsusmaa on olnud minu isiklik lemmik kogu siinviibitud aja. See pani mind mõtlema, et ehk olengi pigem Euroopa rahvatantsu pooldaja. Eestisse tagasi jõudes peab kindlasti youtube’st üles otsima Inglismaa, Hispaania, Portugali, Horvaatia jt Euroopa riikide rahvatantsud. Suure üllatuse valmistasid ka Panama mehed, kes väga sensuaalselt oma puusi hööritasid. Õhtul toimus Men in Black teemaline disko, kus toimus kõige vaimukama tantsija valimine. Eestit esindas suurepäraselt Jürgen. 

Kahjuks ta auhinda ei võitnud, kuid vaatamate selle oli siiski väga tore. 

No comments:

Post a Comment