Monday, August 13, 2018

Teine päev 


Päev algas kell 9. Kuigi algul tundus see meile kõigile liiga varane aeg ärkamiseks, siis tegelikult selgus, et saime piisavalt unetunde ja kõik olid üldjuhul välja puhanud. Hommikusöögiks oli kaks kuklit, vorsti-, singi-, tomativiil ja kaks kurgiviilu. Kõht täis, suundusime kultuurimajja mannekeenile rahvarõivaid selga panema, et neid teistele riikidele näidata. 

Sellele järgnes ungarlaste tutvustav avaetteaste. Näidati huvitavat filmi Ungari traditsioonidest ja vaatamisväärsustest. Mulle tuli üllatusena, et ruubikukuubik pärineb justnimelt Ungarist. Peale filmi algas kontsert. Meile tantsisid nii noored kui ka vanad ungari tantsijad. Esinemise lõpus oli terve saal vaimustusest püsti. Oli aeg lõunasöögiks, milleks oli supp, moosisaiad ja arbuus. Järgnes tantsude õpetamine, kus riigid said taaskord võimaluse mõnd oma tantsu teistele õpetada. Kõigile eilsetele riikidele lisandusid veel näiteks Lõuna-Korea, Tai, Venemaa, Hiina, seega võite ise ette kujutada kui väsinud me peale kõiki tantse olime. Kell 5 tuli meile buss järele, et sõita ei kuskile mujale kui Ungari südamesse - Budapesti. Peale tunnipikkust palavat bussisõitu oli meil au tervelt 20 minutit nautida linna kauneimat vaadet.

Kell 7 oli meil plaanitud laevasõit jõel, mida enamik meist kõige rohkem ootas. Kahjuks tuli välja, et suur laev, kuhu kõik rühmad pidid ära mahtuma oli katki läinud ning lahenduseks pandud sõitma kaks väiksemat laeva: üks noorematele ning teine vanematele. Nii läksid luhta meie plaanid laeval pidutseda ja tantsida, sest pidime sõitma väikese paadiga, kuhu vaevu mahtus jalutama. Ja nagu sellest poleks veel küllalt olnud, trügisid kõrgõztanlased meist järjekorras ette ning seetõttu ei saanud me isegi õues istuda. Sellega veel õudustesaaga paadis ei lõppenud: meil paluti esitada paar pillilugu ning kui võimalik, siis ka veidi tantsida. Pillimehed olid vaevu jõudnud ühe loo esitada kui kõrval hakati trummi taguma ning niisama kriiskama. See oli minu arvates väga solvav ja üleolev suhtumine, kuhu korraldajad oleksid pidanud vahele astuma. Paadisõidu lõpupoole kõik rahunes. Saime väljas istuda ja veidi isegi tantsida lning päev lõppes igati positiivses meeleolus. 

1 comment:

  1. :) See "niisama kriiskamine" võis olla kellegi rahvalaul. (Meie regilaul võib ka asjatundmatule kõlada üsna suvalise monotoonse jorutamisena). Aga nõus, et teistele vahele segamine on ebaviisakas. Ärge teie omalt poolt nii tehke!
    Tore, et teil on tore, jätkake samas vaimus ja täna ootab vist ees esimene esinemine? Hoidke lipp kõrgel :) Tervitused!

    ReplyDelete